top of page

In Zoetermeer startte de 11-jarige Jelle een petitie voor een nieuw skatepark in zijn wijk Oosterheem. 500 handtekeningen later werd het plan in gang gezet. Samen met de gebruikers heeft Atelier OUI hier een nieuw skatepark ontworpen op een winderige locatie. Daarom ligt het skatepark deels in de luwte, intiem tussen het nieuw gecreëerde heuvel- en groenlandschap. Het resultaat is een eenvoudig ontwerp waar het maximale uit een klein budget is gehaald. Er is een ruimtelijke verbinding met de sportvoorziening aan de overkant van het fietspad. Daarnaast is er geel beton toegepast als accentkleur, en zorgt nieuw meubilair, verlichting met een drukknop en een schaaktafel voor een echt sociaal park. Met dank aan Jelle!

 

Ontwerp: Atelier OUI

Oppervlak: 400 m2

Ontwerp: 2023

Realisatie: 2024

Uitvoering: Sterling Projects

bottom of page