top of page

Urban sports behoren tot de urban culture, de verzamelnaam voor verschillende unieke, muzikale, visuele, fysieke en creatieve uitingsvormen van mensen die wonen en leven in de stedelijke omgevings. Denk aan skateboarden, freerunnen, parkours, bmx, 3x3 baskteball, inline skates, pumptrack, steps bootcamp en calisthenics

Zoeken
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

Urban sport is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten waarbij je je vaardigheden laat zien in de bebouwde omgeving. De belangrijkste ambassadeurs zijn skateboarden, freerunning/parkours, basketball, bmx en 3x3 basketball. Maar net zo goed mogen inline skates, step, calisthenics, bootcamp, pumptrack en street football tot deze categorie gerekend worden. Urban sports zijn booming en het stadium van hype al voorbij.

Maar urban sport is meer dan alleen sport. Urban omvat namelijk ook de subculturele stromingen binnen muziek, dans en kunst ontwikkeld in steden. Urban Culture is de verzamelnaam van verschillende unieke, muzikale, visuele, fysieke en creatieve uitingsvormen van (jonge) mensen, die wonen en leven in de stad of in de stedelijke omgeving. De functie van Urban sport plekken zijn daarmee ook meer dan alleen een sportvoorziening.

Verouderd
Een belangrijke opgave bij gemeenten zijn de verouderde Urban sport voorzieningen binnen de gemeente. Sinds begin jaren 80 worden er al skateparken gebouwd in Nederland, maar uiteraard is er sinds die tijd veel veranderd. Allereerst is de ecnomomische levensduur van deze objecten allang voorbij en staan ze vaak op instorten. Daarnaast zijn deze veelal catalogus objecten, vaak gemaakt met onprettige materialen en voldoen ze niet meer qua afmetingen en stijl. Eigentijdse Urban Sport is het domein van maatwerk.

Tijdens onze onderzoeken, werken we samen met experts om bestaande situaties te onderzoeken en onderbouwde adviezen te kunnen verstrekken.

bottom of page